Jokelan koulun joukkomurhaaja Pekka Auvinen vetosi nettikirjoituksessaan, ettei hänen perhettään tai ystäviään saa syyllistää siitä, että hän tappoi kahdeksan ihmistä ja lopulta itsensä. Hän totesi, että ”Minä, luonnollisena valitsijana, eliminoin kaikki, jotka näen epäsopiviksi, häpeäksi ihmiskunnalle sekä luonnonvalinnan virheeksi”.
Aika rankkaa tekstiä. Mistähän moinen ajattelu mahtaa olla peräisin?
En tiedä, onko tämä asia vielä ollut isommin julkisuudessa, mutta Pekka Auvisen äiti on äärivihreiden aktiivi, syntyisin Oulusta, Tuusulan vihreiden varavaltuutettu ja syväekologisen Elonkehä ry:n hallituksen jäsen, yhdessä mm. Pentti Linkolan kanssa.
Jos haluatte tietää, millainen on tämä syväekologinen liike ja Elonkehä ry, niin käykääpä katsomassa sivuilta www.elonkeha.fi. Sieltä paljastuu ilkeä, nihilistinen, julma äärivihreys, joka ainakin minua kammoksuttaa.
Elonkehän ohjelmassa, kohdassa neljä, todetaan näin:
- Ihmiselämän ja kulttuurin kukoistus edellyttää ihmispopulaation olennaista vähentämistä. Ei-inhimillisen elämän kukoistus vaatii tätä vähennystä.
Kohdassa kahdeksan jatketaan tähän tyyliin:
- Niillä, jotka allekirjoittavat edellä olevat kohdat, on velvollisuus joko suoraan tai epäsuorasti yrittää panna toimeen välttämättömät muutokset.
En tässä nyt yritä syyllistää Pekka Auvisen äitiä millään muotoa, kysynpähän vain, mistä ovat peräisin Auvisen omilla sivuillaan esittämät synkeät ja elämälle vieraat, tunteettomat ja kyyniset ajatukset ja suoranainen viha ihmisiä ja yhteiskuntaa kohtaan. Kysynpähän vain.
Syvän ekologian johtavia hahmoja Suomessa on Pentti Linkola. Moni muistaa, kuinka Linkola televisiohaastattelussa oikein rukoili, että tulisi sota ja tappaisi semmoiset miljardi ihmistä maapalloa kiusaamasta. Itse Linkola ei tappohommiin halunnut ryhtyä, mutta hän suositteli sitä lämpimästi kenelle tahansa muulle.
Ja Pekka Auvinen kirjoittaa: ”En halua olla osa tätä kieroutunutta ja mätää yhteiskuntaa. Kuten jotkut viisaat miehet ovat sanoneet, ihmiskunta ei ole puolustamisen arvoinen… vain tappamisen”.
Taidatkos sitä sen selvemmin sanoa!